miércoles, 5 de noviembre de 2014

L'aprenentatge de les competències


L’entrada d’avui esta basada en els 10 principis psicopedagògics que varem explicar la setmana passada a classe i juntament amb el capítol 6 de “Ideas Calves” den Zabala.
Primer de tot cal explicar sobre que es basen aquets principis, que es sobre l’aprenentatge significatiu  que es basa en els principis constructivistes (els alumnes construeix el seu aprenentatge) i socioconstructivistes.
Una vegada explicat això passaré a explicar els principis:
-El primer principi tracta sobre els esquemes de coneixements i el coneixements previ. Aquest coneixement es basa en una organització estructural.
-El segon principi es la vinculació profunda entre els nous coneixement i els coneixements previs. Es a dir entre un i l’altre ha d’haver una connexió amb el que ja sabem i els nous coneixements. Cal assolir els nous conceptes pas a pas.
-El tercer és el nivell de desenvolupament que per a que hi hagi un aprenentatge cal adaptar els conceptes als diferents nivells.
-El quart principi consisteix en la zona de desenvolupament propera, que es la distancia entre el que el nen sap fer tot sol i allò que no sap fer.
-El cinquè principi  es la disposició per l’aprenentatge que es l’equilibri com a persona i la capacitat que aquesta té com a persona. Que es basa principalment amb les habilitats cognitives i els factors vinculats.
-El sisè tracta de la significativitat i la funcionalitat dels nous continguts, bàsicament que tenim que entendre el perquè de les competències.
-El setè principi es l’activitat mental i el conflicte cognitiu, en Zabala (l’autor del capítol) ens diu que mitjançant l’activitat de l’alumne i del mestre, estiran conjuntament coordinats per a un excel·lent funcionament.
-El vuitè principi es l’actitud favorable, el sentit i la motivació. Es dins l’escola tindrem que tenir a l’alumnat motivat.
-El novè consisteix en l’autoestima, autocontacte i les  expectatives. Aquest principi serà un dels mes importants ja que la figura del mestre serà primordial per a que el nen estigui bé.
-I l’últim punt serà la reflexió sobre l’aprenentatge basat en la metacognició.

Per a concloure amb aquesta entrada tenc que dir que el conceptes teòrics sempre seran millor adquirits si darrere ho duim a la pràctica. Els exercicis s’entendran millor si els fèiem tal i com ho faríem a la vida real.

Imatge del meu Instagram.
Tecnologia? Llibres?
Que volem per al futur??

No hay comentarios:

Publicar un comentario