martes, 18 de noviembre de 2014

Competències a l'educació.

En aquesta nova entrada tractaré els temes de les competències basant-me en els capítols 2,3,5 i 7 del llibre “11 ideas claves” den Zabala.

Per lo tant competència es allò que necessita qualsevol persona per donar una resposta als problemes als que afrontarà al llarg de la seva vida. Però no ens quedarem amb aquesta definició ja que al llarg de l’historia han sorgit moltes definicions sobre competències.

Nosaltres ens quedarem amb la definició de competència del nostre autor: es la capacitat o habilitat de fer tasques o fer alguna situació en situacions diverses de forma eficient i en contextos diferents. I per això es necessari interactuar amb les actituds, les habilitats i els coneixements.

Podem distingir 3 components de les competències en els camps del saber, del ser i del saber fer,  els dos primers s’utilitzen en termes de coneixements i actituds.  El més important es el relacionat amb el saber fer, en aquesta es poden situar des de habilitats molts senzilles fins estratègies molt complexes.

Tenim un model d’escola propedèutic on la finalitat principal es superar la selectivitat per anar a la universitat. Sense tenir en compte les curiositats de l’alumne. Es a dir a l’escola hi ha que ensenyar coses que al nen li serveixin per a la seva vida quotidiana.



Adjunt un video referent a l'aprenentatge per compètencies.



Pel que fa la meva experiència en aquest àmbit sempre he après mitjançant la memorització, mai amb qüestions pràctiques que hem servirien per al dia a dia i sense que al professor l’importes el que realment  els seus alumnes tenien curiositat.  

Es això el que volem? 
Volem una educació que només consisteixi en proves?
Imatge propia d'instagram.

Per a finalitzar amb aquesta entrada el model d’ensenyament que tenim consisteix en una gimcana, on es superaran proves per a després oblidar-ho quasi tot.
Les competències juntament amb el currículum son un avanç que dia a dia ens conduiran a una educació millor. Per això  es important seguir amb aquest nou mètode d’educació.

No hay comentarios:

Publicar un comentario