martes, 14 de octubre de 2014

Finalitats de l'educació

Avui en dia l’educació esta formada per una sèrie de competències, que son allò que una persona es capaç de fer de forma eficient. En els darrers anys l’educació ha anat lligada a la memorització de conceptes, cosa que ha provocat una distorsió entre la teoria i la pràctica.
Un altra cosa que cal destacar d’aquest sistema educatiu es la selecció de l’alumnat  per als seus estudis superiors. Cal dir que aquest tipus d’ensenyança fomenta les desigualtats socials.
Aquesta  forma d’ensenyar coneixements ja va ser qüestionada per Ramon Llull que citava que “l’important no es saber, si no saber dir”.
L’educació es basa en 4 pilars fundamentals: aprendre a saber, aprendre a fer, aprendre a ser i aprendre a conviure.
Per a saber ensenyar  cal establir unes finalitats en funció de les necessitats de la societat i de la persona segons la visió del món i el tipus de ciutadà.
Desprès de llegir els dos capítols d’en Zabala estic totalment d’acord amb el que diu perquè de res  en serveix que un mestre acabi un llibre si els seus alumnes no entenen o tenen que memoritzar conceptes que només  serviran per a superar una prova o que ens donin teoria si no ens expliquen com fer-ho a la vida real.

Per acabar amb la primera entrada del meu bloc  l’educació no es cosa només de l’escola si no també de la família ja que les dos parts lluitaran per arribar al final d’un llarg camí.

No hay comentarios:

Publicar un comentario